Jak na Dry Brushing?

Technika dry brushingu 

  1. Masáž provádějte na sucho, nejlépe ráno před sprchou. Dodá Vám spoustu energie.
  2. Začněte u chodidel a postupujte nahoru směrem k srdci jemnými dlouhými tahy. Každou oblast procházejte 2-3 krát.
  3. Kartáčování rukou a podpaží, kde je jedna z největších lymfatických uzlin, si nechte až nakonec.
  4. Na kartáč příliš netlačte. Proces má být příjemný. Před zahájením masáže svou pokožku důkladně zkontrolujte, zdalipak na ní nejsou nějaké citlivější oblasti, kterým by bylo dobré se vyhnout.
  5. Po suchém kartáčování se osprchujte.
  6. Po sprše pokožku namažte kvalitním vyživujícím tělovým krémem. V této fázi jsou kožní póry otevřené a kůže je tak nejlépe připravená přijmout blahodárné látky.
  7. Masírujte 2–3krát týdně.

Hlavní výhody dry brushingu

Dry Brushing proti celulitidě
Pravidelnost je klíčem k odstranění celulitidy. Suché kartáčování pomáhá aktivovat krevní oběh a stimuluje lymfatický systém, což snižuje výskyt celulitidy a zabraňuje jejímu vzniku. Výsledek pravidelného suchého kartáčování je vidět s postupem času. 

Lymfodrenáž a odstranění toxinů
Dry Brushing stimuluje tok lymfy, což je přirozený filtrační systém našeho těla, který pomáhá zbavit se toxinů a infekcí.
Lymfatický systém nemá hnací pumpu tak, jako má krevní oběh srdce. Pro rozproudění lymfy potřebuje naše tělo fyzický pohyb a svalovou činnost.

Exfoliace
Dry Brushing zlepšuje celkový vzhled pokožky a její pružnost. Díky odstranění vrchní vrstvy pokožky, matných a odumřelých kožních buněk, odhalí ty zdravé kožní buňky a zanechá pokožku jemnou a hebkou.

Zvýšení krevního oběhu a energie
Suché kartáčování má stimulační účinek a probudí ve Vás přirozenou energií. Masáž stimuluje krevní oběh a přináší více kyslíku do vrchní části pokožky.

Kdy kartáč není vhodné používat?

Kartáč není vhodný na obličej. Suché kartáčování není vhodné pro citlivou, podrážděnou, zanícenou pokožku a pokožku trpící ekzémy, lupénkou nebo jiným závažným kožním onemocněním. Pokud na kůži máte otevřenou ránu, této oblasti se vyhněte.

Předchozí

Zanechat komentář